V enem mesecu 200 več zaposlenih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Junija se je v primerjavi z majem brezposelnost nekoliko znižala. Vendar zaradi nekaterih stečajev bore malo.
Oglej si celoten članek

Po podatkih statističnega urada (Surs) je bila stopnja registrirane brezposelnosti junija 11,4 odstotka. To pomeni, da se je v primerjavi z mesecem prej znižala za 0,2 odstotne točke. Število delovno aktivnih oseb se je zvišalo za nekaj manj kot 200.

Najslabše na jugovzhodu

Stopnja registrirane brezposelnosti pa se je kljub pozitivnim splošnim podatkom povečala v statistični regiji jugovzhodne Slovenije, in sicer za 0,6 odstotne točke. Kot navajajo na Sursu, je do tega prišlo zaradi stečajev v tej regiji.

V zdravstvu najbolje

Več zaposlenih je bilo junija v prekmurski statistični regiji, kar pa se tiče dejavnosti, so najbolj zaposlovali na področju zdravstva in socialnega varstva. Med nezaposlenimi pa je bilo tudi junija za odstotek več žensk kot moških.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.