V eni uri in pol 625 podpisov za privatizacijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ob bok peticiji proti privatizaciji, danes začeli zbirati še podpise za privatizacijo.
Oglej si celoten članek

Celotno slovensko gospodarstvo nazaduje, ker so nekatera njegova največja podjetja politično vodena in klientelistično izkoriščana, so zapisali pobudniki peticije ZA privatizacijo, ZA depolitizacijo gospodarstva. Kot navajajo, ima Slovenija enega izmed najvišjih deležev državnega lastništva podjetij med državami članicami OECD in enega izmed najnižjih deležev neposrednih tujih investicij v EU. Tako je po njihovi oceni zaradi interesa politike, da po podjetjih pod svojim vplivom plačuje zasluge prijateljem in po teh podjetjih obvladuje tudi druge dele gospodarstva. "Ceno za to z visokimi davki, razvojnim zaostajanjem in širjenjem kulture klientelizma že plačujemo vsi državljani," poudarjajo. "Še bolj pa bodo za to plačevale generacije, ki šele vstopajo v odraslo življenje ali se sploh še niso rodile."

Od 11. ure, ko je začela delovati spletna stran Za-prviatizacijo.org, je peticijo v eni uri in pol podpisalo 625 ljudi.Med njimi so med drugim ekonomist in nekdanji finančni minister Janez Šušteršič, šolski minister v času Janševe vlade Žiga Türk, Damir Črnčec, predsednik društva Evropska Slovenija, ekonomist Igor Masten, psiholog in finančnik Blaž Vodopivec, Anže Burger, ekonomist Gorazd Justinek, Rado Pezdir in Tomaž Štih. Kot pobudniki so podpisane organizacije Mladi za spremembe, Evropska Slovenija, Svetilnik, IBEX – mladi za svobodno prihodnost in Misli svobodno.

Peticijo so postavili ob bok Mladinini peticiji Preprečite razprodajo! Podpise je na pobudo Janeza Mencingerja zbirala Skupnost Državljani proti razprodaji. Državnemu zboru so ta teden predali okoli 11.300 podpisov nasprotnikov privatizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 19:12 17. Januar 2015.

    Novinarčki...uredniki....al spremljajte zadevo in jo osvežujte, al jo pa umaknite!!!<br />Podpisov je že 4400+ !

  • 19:08 17. Januar 2015.

    Kaj pa če si ti en butel?! Od kdaj se meri uspešnost podjetja po številu zaposlenih??? Ja, pometat politične kadre …

  • 11:57 17. Januar 2015.

    Kako plehki so razlogi najvidnejših ekonomistov SLO za privatizacijo !! Ne moreš verjeti a so res takšni butelni , al …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.