V hišah gojili konopljo

Foto: Žurnal24 Četverico glavnih osumljencev so dopoldne pripeljali k preiskovalnemu sodniku, d
Kranjski policisti so v torek zaključili večmesečno akcijo zbiranja dokazov o nedovoljeni proizvodnji drog.
Oglej si celoten članek

Več kot tristo sadik konoplje so zasegli kranjski kriminalisti v torkovi obsežni akciji, v okviru katere so v okolici Kranja izvedli dvanajst hišnih preiskav in prijeli šest ljudi. Dokaze o dejavnosti so zbirali od začetka letošnjega leta, med drugim tudi s pomočjo prikritih preiskovalnih ukrepov.

Vodja sektorja kriminalistične policije pri Policijski upravi Kranj, Boštjan Lindav, (na sredini) ocenjuje, da bi storilci z zaseženimi sadikami zaslužili okrog 50 tisoč evrov. © Iztok Golob 

 
Bogat plen
Iz omenjenih sadik naj bi storilci pridobili enajst kilogramov konoplje, na trgu vredne okrog 50 tisoč evrov. Kriminalisti so sicer v hišnih preiskavah odkrili štiri delujoče laboratorije, skupaj tako v Sloveniji letos že enajst.

Grozi stroga kazen
Glavni osumljenec, doma iz okolice Kranja, star 35 let je sicer stari znanec kriminalistov, saj so ga v zadnjih letih s konopljo že zasačili pri prestopanju različnih državnih meja.

Kriminalistom se zdi pomenljivo tudi njegovo premoženjsko stanje, med drugim avtomobili visokega cenovnega razreda in jahta v vrednosti 150 tisoč evrov, čeprav je nezaposlen. Skupaj s tremi ključnimi pajdaši mu grozi od pet do petnajst let zapora.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.