V igri trije kandidati

Foto: Žurnal24 Upniki naj bi med drugim razpravljali o morebitnem strateškem partnerju. (Foto:
Družba SCT se s tremi gradbenimi podjetji pogovarja za vstop v lastništvo. Kdo so, prokurist podjetja Dušan Mes ni razkril.
Oglej si celoten članek

Med tremi podjetji sta dve slovenski in eno tuje. Vsa tri pa naj bi izrazila željo po tem, da zaenkrat ostanejo neimenovana. Odločitev o vstopu v podjetje morajo sprejeti do 25. maja, ko se izteče rok za predložitev spremenjenega načrta finančnega prestrukturiranja. "Potrebujemo verodostojno garancijo, da lahko tudi upravni odbor temu verjame in da se prisilna poravnava nadaljuje," je po seji upniškega odbora danes v Ljubljani dejal Mes.

Trojica interesentov bo v četrtek na sedežu podjetja opravila še dodatne skrbne preglede.

Upajo na rešitev
Na vprašanje, ali bo prisilna poravnava uspela, je član upravnega odbora SCT Aleksander Meze pred sejo dejal, da "upanje umre zadnje". "Želel bi si, da je to res. SCT je zgradil 60 odstotkov te države, imamo operativno zelo kakovostne ljudi. Upam, do zadnjega trenutka," je dejal. Glede zagotavljanja novih poslov je izrazil pričakovanje, da bo strateški partner, ki bo vstopil v lastništvo, zagotovil tudi del posla.

Deset milijonov premalo, 30 dovolj
Partner bi glede na sklep upravnega odbora iz minulega tedna družbo dokapitaliziral z vsaj desetimi milijoni evrov, pred tem pa bi se iz lastništva umaknila družba SCT Naložbe, ki je v lasti predsednika in članov upravnega odbora SCT Ivana Zidarja, Mezeta in Janeza Jamnika. V ponedeljek bo skupščina SCT odločala tudi o dokapitalizaciji s stvarnimi vložki, s konverzijo terjatev v lastniške deleže.

Meze ocenjuje, da bi bilo deset milijonov evrov premalo za rešitev družbe, da pa bi "zadeva stekla" s 30 milijoni evrov.

Svež denar je ključen za pripravo spremenjenega načrta finančne reorganizacije, ki ga mora SCT predložiti do 25. maja in ki naj bi imel veliko vlogo pri odločitvi sodišča o upravičenosti ugovorov zoper prisilno poravnavo, ki sta ju podala Šantlova in peterica zaposlenih pri SCT, in razglasitvi stečaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.