V Izoli podpirajo oba kandidata za župana

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
V Izoli SMC v drugem krogu županskih volitev podpira oba županska kandidata, neodvisni Igor Kolenc ima podporo izolskega odbora stranke, Desusov Branko Simonovič pa podporo centrale.
Oglej si celoten članek

“Predsedniki koalicijskih strank so se še pred prvim krogom volitev dogovorili, da bodo v drugem krogu podprli kandidate koalicijskih partneric. V Izoli naj bi podprli mene, v Piranu Petra Bossmana (SD),” je za Primorske novice povedal Branko Simonovič, ki je tudi generalni sekretar Desusa. 

Takšno načelno podporo so včeraj potrdili tudi v centrali vladne SMC. “Ker pa je v njenem izolskem odboru nastal komunikacijski šum, niso upoštevali navodil centrale,” pojasnjuje Simonovič.

Poslanec SMC Tilen Božič, ki ima v Izoli pisarno, je prepričan, da bodo šum odpravili že v nekaj dneh. V centrali pa dodajajo, da morata lokalni in izvršni odbor stranke soglašati, ker je lokalni odbor del stranke. Obenem zanikajo, da bi Desus podporo Simonoviču pogojeval z izstopom iz koalicije. Prav podpora SMC pa je za izolski Desus pomembna, saj sta na njegovi strani le še Izola je naša in SLS, medtem ko Igorja Kolenca podpirajo SD, listi Združeni za Izolo in Nova lista za Izolo, ZZP ter po novem Oljka in izolski SMC.

Simonovič pričakuje preklic podpore Kolencu, nalepke SMC pa so sinoči začeli lepiti po plakatih obeh izolskih županskih kandidatov, še poročajo Primorske novice. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:48 12. Oktober 2014.

    Žal, ne morem mimo tega da dodam; KLOBO je zrcalna podoba mph-ja...

  • 11:08 12. Oktober 2014.

    mph !! Psihični bolnik, kaj še niso na polju ugasnili luč, pejdi no pejdi bebček spat poglej na uro, če …

  • 08:26 12. Oktober 2014.

    Berem tvoje kvazi komentarje in opažam, da ti ta kurčevi Janša ne gre iz betice. Preprosto po "frojdu" imam občutek, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.