V kavarni že strežejo kosila

Foto: Žurnal24 Za kavarno Evropa v pasaži pri knjižnici nameravajo novi najemniki urediti tudi
Kavarna Evropa. Na polovici spet deluje restavracija, druga je še prazna.
Oglej si celoten članek

Na polovici nekdanje kavarne Evropa je spet začel delovati gostinski lokal oziroma restavracija, druga polovica pa je še prazna.

Novo restavracijo je v začetku oktobra odprlo podjetje Delikatesa, ki ima verigo gostilnic La Storia Trattoria. Eno so s Kersnikove ulice preselili v prostore kavarne Evropa. “Restavracijo smo preselili, potem ko se je poleti za to pokazala možnost; lokacija je veliko boljša, prestižnejša od prejšnje,” je povedala Petra Barbič iz podjetja Delikatesa. Prostor so najeli za dlje časa, za kako dolgo in za kolikšno najemnino, pa Barbičeva ni želela izdati. Dodala je, da se gostje šele navajajo, da je v kavarni restavracija, saj so pričakovali kavarno; kljub temu so se njihova pričakovanja o poslovanju izpolnila.

Čakajo še enega
Delikatesa je najela samo del nekdanje kavarne Evropa – levo krilo, veliko okoli 200 kvadratnih metrov, še 150 kvadratnih metrov pa nameravajo lastniki oddati zavarovalnici, banki ali turistični agenciji. Kot je povedal Borut Breznik iz podjetja Realist, ki za lastnike oddaja kavarno, so namembnost že spremenili. Dodal je, da je bil gostinski lokal prej prevelik, zato so ga razdelili, predprostor pa je še vedno skupen. Zatrdil je, da bo napis Evropa ostal.

V prostorih kavarne Evropa sta bili sicer od nekdaj restavracija in kavarna. Pred odločitvijo lastnikov, da prostor razdelijo na dva dela, je v teh prostorih delovala restavracija Luke Lesarja Lesar à la carte. Kot je po zaprtju restavracije izjavil Lesar, vzrok njegovega odhoda ni bil slab promet, ampak nestrinjanje z lastniki glede namembnosti prostorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.