V kliničnem centru spet legionela

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo (ORL) UKC Ljubljana je bila v vodovodnem omrežju ugotovljena povišana vrednost legionele.
Oglej si celoten članek

Po ugotovitvi prisotnosti bakterije legionele v vodi nevarnosti za zdravje ni, zagotavljajo na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, a zaradi preprečitve možnosti okužbe z legionelo odsvetujejo daljše tuširanje. Na pipe so že namestili filtre, tako da je voda za pitje varna, prav tako so takoj po ugotovitvi stanja začeli s pregrevanjem in dezinfekcijo sistema.

Težava z vodovodnim omrežjem na kliniki za ORL je sicer posledica izvedene novogradnje, za kar ministrstvo za zdravje izvaja postopek reklamacije, so še dodali v izjavi za javnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.