V Kopru umrl 50-letni motorist

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včeraj je v Kopru zaradi prehitre vožnje umrl 50-letni motorist. Na Štajerskem za konec tedna poostren nadzor nad motoristi.
Oglej si celoten članek

Včeraj ob 15.34 uri se je na cesti rezervirani za motorna vozila v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 50-letni voznik motornega kolesa iz okolice Kopra. 

Z neprilagojeno hitrostjo je vozil po prehitevalnem pasu iz Semedele proti Bertokom, ko je dohitel pred seboj vozečo kolono vozil. Med zaviranjem je izgubil oblast nad vozilom in padel na levi bok ter po približno 40 metrih drsenja zadel v stebriček varovalne ograje. Trčenje je bilo tako silovito, da je umrl, čeprav je imel na glavi pravilno pripeto homologirano čelado. Motor je odneslo še 60 metrov dlje kot motorista, so sporočili s koprske policijske uprave. 

Na Štajerskem ta konec tedna poostren nadzor nad motoristi

Foto: Žurnal24 Policijski nadzor motorja Prav voznike motorjev bodo policisti mariborske policijske uprave poostreno nadzorovali ta konec tedna, najobsežnejši nadzor bo v petek med 13. in 20. uro. 

Policisti bodo pozorni predvsem na prekoračitve hitrosti, nepravilno prehitevanje, nepravilno stran in smer vožnje, neuporabo zaščitnih čelad, tehnično brezhibnost vozil, vožnjo pod vplivom alkohola in mamil, izsiljevanje prednosti v križiščih in vožnjo v rdečo luč.

Na cestah bodo tudi policisti na motorjih in provide, osredotočili pa se bodo na ceste v naseljih, regionalne ceste in glavne ceste. 

Bistveno manj motoristov ima čelado

Foto: Gregor Prebil Motoristična čelada V prvem polletju letošnjega leta je bilo na območju Policijske uprave Maribor v prometnih nesrečah udeleženih 43 voznikov motornih koles, od katerih je eden umrl, 9 pa jih je bilo hudo ranjenih, kar je skoraj dvakrat toliko kot lani. Lani je imelo čelado 97 odstotkov v prometnih nesrečah udeleženih motoristov, letos pa le 77. 

V prometnih nesrečah je bilo letos udeleženih manj voznikov mopedov, a sta se kljub temu dva hudo poškodovala. 

Največ prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja pravil o prednosti, na cestah v naseljih in na regionalnih cestah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:00 14. Avgust 2015.

    Pa še glede (ne)varovalnih ograj: <br /><br />Če varovalne ograje avtomobile lahko varno zadržijo znotraj cestišča, da so posledice trka …

  • 10:46 14. Avgust 2015.

    Pred njim je v nedeljo zjutraj v Brkinih umrl 21-letnik iz Fabcev, ki se je pri Pregarju z avtom prevrnil …

  • 10:45 14. Avgust 2015.

    Zakaj je zavrl, včeraj še ni bilo znano, med zaviranjem je izgubil ravnotežje, z motorjem padel in zdrsnil po asfaltu. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.