V Kranj se vračajo Godlarji

Foto: Žurnal24 Povorki se bodo po petletni odsotnosti pridružili šenčurski Godlarji; na fotogra
Pustni karneval. Predstavile se bodo številne domače in tuje skupine. Nagrada, vredna 2.500 evrov.
Oglej si celoten članek

Kranj bodo v petek zasedle pustne maske, rajanje se bo začelo ob 10. uri. Lani je tradicionalno rajanje v povorki pritegnilo več tisoč udeležencev in obiskovalcev, letos naj bi jih bilo zaradi lepega vremena še več.

Kranj, karnevalsko mesto
Kranj si je s pustnim rajanjem pred leti prislužil uvrstitev v Evropsko zvezo karnevalskih mest. Tudi tokrat ga bodo zaznamovale številne domače in tuje etnografske pustne skupine. Po lanskem obisku mask iz Bolgarije se bodo letos v Kranju prvič predstavili Krimejski feštari, pa Mesopustarji iz Hrvaške, Šjme iz Vrbovega, Liški pustje iz Kanala ob Soči in Pobreški plesači, naštevajo pri kranjskem zavodu za turizem. Povorki se bodo po petletni odsotnosti pridružili tudi šenčurski Godlarji. Nastopili bodo tudi Vrtačarji iz Lesc in številne druge skupine, ki se bodo potegovale za nagrado, vredno 2.500 evrov. Zavod za turizem je za organizacijo celotnega dogodka odštel šest tisočakov.

Zapora cest
Zaradi prireditve bodo v petek od 9. do 13. ure popolnoma zaprte ceste in ulice v starem delu mesta do občinske 
stavbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.