V Laškem še brez odločitve

Foto: Žurnal24
Se bodo v Laškem po odločitvi, da ne bodo prodali svojega deleža v Mercatorju hrvaškemu Agrokorju, pridružili konzorciju bank pri skupni prodaji Mercatorja? Nadzorniki danes tudi o postopkih dezinvestiranja.
Oglej si celoten članek

Družbe Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska, ki imajo v Mercatorju skupaj 23,34-odstotni lastniški delež, po odločbi urada za varstvo konkurence trenutno ne smejo prosto razpolagati z deležem v največjem slovenskem trgovcu. Varuh konkurence je razpolaganje z delnicami Mercatorja omejil tudi bankam NLB, NKBM, Abanka Vipa, Banka Celje, Gorenjska Banka in Banka Koper.

Uprava Pivovarne Laško z Dušanom Zorkom na čelu bo danes nadzornemu svetu med drugim predložila podatke o vseh postopkih dezinvestiranja. Potem ko je padla odločitev, da Laško svojega deleža v Mercatorju ne bo prodalo hrvaškemu Agrokorju, je pričakovati odločitev, ali se bo pridružilo konzorciju bank pri skupni prodaji Mercatorja.

Banke so še pred odločbo urada skupaj z nekaterimi finančnimi družbami pripravile osnutek sporazuma o skupni prodaji Mercatorja. Varuh konkurence je ta teden ugotovil, da naj osnutek dogovora o prodaji večine Mercatorja ne bi omejeval konkurence, kar pomeni, da bi se bančni konzorcij lahko lotil skupne prodaje. Neuradno naj bi se konzorciju pridružila tudi Pivovarna Laško s svojim deležem, s čimer bi bilo naprodaj več kot 50 odstotkov Mercatorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.