Pijan in morda še na kokainu prevozil rdečo luč, ubil dva pešca in pobegnil

Foto: Saša Despot prometna nesreča dunajska Foto: Saša Despot prometna nesreča dunajska Foto: Saša Despot prometna nesreča dunajska Foto: Saša Despot Prometna nesreča na Dunajski cesti v Ljubljani
Eden je umrl na kraju nesreče, drugi v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči okoli 0.40 pri Gospodarskem razstavišču zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom.

"Po do sedaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 33-letni voznik z osebnim vozilom znamke VW Passat vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. "Za križiščem z Vilharjevo ulico ni upošteval rdeče luči na semaforju ter peljal naprej."

Takrat sta z njegove leve strani proti desni strani, pravilno po prehodu za pešce, vozišče prečkala 64- in 53-letna moška, v katera je trčil. "Po trčenju je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala," razlaga Ciperle Adlešičeva. "Voznik je po trčenju zdrsel naprej, čez z robniki dvignjeno sredinsko zelenico, kjer je trčil še v drog javne razsvetljave."

Pobeglega voznika izsledila policija

Po tem je 33-letnik brez ustavljanja odpeljal naprej po Dunajski cesti v smeri Črnuč, kjer so ga policisti kmalu po nesreči izsledili in pridržali.

"53- letni moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letni moški pa je bil s hudimi poškodbami s kraja odpeljan v KC Ljubljana, kjer je nato umrl," so še pojasnili pri PU Ljubljana.

Posredovali so gasilci, ki so nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji in oskrbi poškodovanca, so navedli na upravi za zaščito in reševanje.

Ali je bil tudi pod vplivom drog, še preverjajo

Alkotest je pri 33-letnem vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odrejen mu je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. "Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri alu zavitke z belo prašnato snovo - sum na kokain," je še pojasnila Ciperle Aldešičeva.

Kraj nesreče sta si ogledala tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • max
    14:03 8. Marec 2019.

    In zdaj bo široka razprava, ali je bil na drogah, ali na alkoholu, ali oboje. Dejstvo je, da je ubil …

  • 13:27 8. Marec 2019.

    14 dni nazaj so me podobno poskušali ubiti na trzinki, ko mi je avto s cca. 130 km/h izsilil prednost …

  • 12:59 8. Marec 2019.

    Kako je bilo s tistim Mačkom ,ki je tri mlade ljudi ubil pod vplivom alkohola ? Naenkrat je zbolel ....to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.