V Ljubljani podiralo drevesa

Foto: Žurnal24 V bližini Litostroja je nevihta podrla drevo, ki je padlo na potko, kjer se pona
Vroč vikend se je spremenil v nevihto, ki je v Ljubljani podrla okoli 20 dreves. Nevihte lahko pričakujemo do torka, visoke temperature pa se bodo nadaljevale tudi v prihodnji teden.
Oglej si celoten članek

Slovenijo je danes po vročem in sončnem dopoldnevu presenetil naliv z grmenjem Na Agenciji RS za okolje (Arso) pravijo, da gre za vročinske nevihte, ki bodo trajale do večera.

Ponekod je padala tudi toča, ki pa je bila drobna. Na območju Mestne občine Ljubljana se je v nevihti podrlo približno 20 dreves in nekaj električnih in telekomunikacijskih drogov, veter pa je odkril pet streh. Nekaj nevšečnosti je bilo po podatkih te izpostave tudi na območju Iga in Brezovice.

Posredovali so gasilci
Gasilci PGD Medno so odstranili drevesi s ceste Ljubljana-Medvode pri Motelu Medno ter drevo na stranski ulici v bližini. Prekrili so tudi streho objekta katerega je razkril veter. Gasilci iz Dravelj so najprej posredovali na Ulici Bratov Babnik, kjer so z osebnih vozil, s ceste in strehe objekta odstranili polomljeno vejevje. PGD Podutik-Glince so na Podutiški cesti in na poti na Toško Celo odstranili podrto drevje. Gasilci PGD Vižmarje so na Vižmarski cesti odstranili podrto drevo. PGD Kozarje so se odzvali na klic obcana na Poti cez Gmajno, kjer je veter odkril streho. Streho so prekrili še na enem objektu v isti ulici ter odstranili drevo na Trinkovi ulici.

Nevihte vse do torka
Nevihte lahko pričakujemo še v začetku prihodnjega tedna, potem pa se bo vreme izboljšalo. Najmanj neviht bo ob morju. „V ponedeljek in torek lahko še pričakujemo nevihte, potem pa bo vreme suho. Temperature bodo malo nižje, ne gre pa za drastično ohladitev. Dnevne temperature se bodo gibale okoli 28 stopinj Celzija, bodo pa zato jutra bolj sveža,“ je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik.  

 

Tudi temperature na Obali bodo ostale precej visoke, ogrelo pa se je tudi morje. „Danes je imelo morje 26,5 stopinj Celzija,“ je še povedal prognostik, ki ne pričakuje, da bi se morje v prihodnjih dneh ohladilo. Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.