V Ljubljani trije vstajniki

Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja Foto: Špela Mohorič vseslovenska vstaja
Ob 17. uri se je v Kopru, Ljubljani, Trbovljah, Kranju in Mariboru začela vseslovenska vstaja. V prestolnici smo ujeli le tri vstajnike.
Oglej si celoten članek

"Politiki se norčujejo iz nas, vse več državljanov je brezposelnih ali pa na pragu revščine, zelo visoka je tudi brezposelnost pri mladih, vlada in celotna politika pa ne ukrepata, da bi prišli iz krize, še vedno sedijo na stolčkih, si izplačujejo mastne plače, zvišujejo davke, sprejemajo nove zakone, ki niso v korist ljudstva, ljudstvo pa medtem strada. Zato se moramo 7. 4. ob 17. uri upreti po vsej državi. Slovenija se mora prebuditi .... V Ljubljani se dobimo na Trgu Republike," so vstajniki na Facebooku vabili Ljubljančane, naj si jim pridružijo na ulicah in vlado prisilijo v sprejetje štirih zahtev.
 
Od politikov so med drugim zahtevali, da se celotna "politična garnitura, ki nam vlada že 23 let,  umakne iz politike", da se njihove plače znižajo za vsaj deset odstotkov, da rešijo slovenska podjetja in "ne dovolijo raznim tajkunom, da jih vodijo", in da tisti, ki so si na nepojasnjene načine polnili žepe, ta denar nemudoma vrnejo.

Čeprav se z njimi štvilni verjetno strinjajo, se na Trgu Republike ni zbrala velika množica, ampak le trije vstajniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 10:13 8. April 2014.

    ljudje ne morejo na pločniku nič doseči no !!!!! Edino parlament lahko z zakonom nekaj naredi, a kaj, ko lobiji …

  • 07:33 8. April 2014.

    Jawol !

  • 22:37 7. April 2014.

    ja, seveda...kranjska klobasa, laško pivo in goveja muzika (gratis), pa bo vse polno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.