V Luki Koper opazili dva delfina

V bazenih Luke Koper se že več kot teden dni zadržujeta dva delfina.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki ocenjujejo, da gre za mlajša delfina, saj vsak od njiju v dolžino meri približno meter in pol, najraje pa plavata v tretjem bazenu, ki je tudi najgloblji, je Luka Koper objavila na svoji spletni strani Živeti s pristaniščem.

Raziskovalci za delfine pravijo, da so zelo zanimive in inteligentne živali, obenem pa so izjemno dober pokazatelj ekološkega stanja morja. Delfine imenujejo tudi bioindikatorji. Njihova prisotnost v nekem morskem okolju pomeni, da je v tem okolju dovolj rib, s katerimi se prehranjujejo, so zapisali v luki.

Na njihovo prisotnost sicer vplivajo še mnogi drugi ekološki parametri, med katerimi je zelo pomembna obremenjenost morskega okolja z dejavnostjo človeka. Vsaj del njihovega življenjskega prostora mora biti dovolj miren, da si lahko živali spočijejo ali da lahko samice kotijo mladiče, so še zapisali v Luki Koper, kjer so takšnih "nenajavljenih gostov še kako veseli".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.