V Maribor prihaja festival Mladi Maribor

Foto: Barbara Leskovar
Foto: Barbara Leskovar
Prvi festival Mladi Maribor. Osrednje dogajanje na Trgu Leona Štuklja.
Oglej si celoten članek

Od 18. do 31. maja bo v Mariboru potekal prvi festival Mladi Maribor. "V bistvu je festival Mladi Maribor kot neka nadgradnja ali trajnostni učinek Evropske prestolnice mladih in tudi Evropske prestolnice kulture, saj so organizacije sodelovale že prej," razlaga višja svetovalka za mladino na Mestni občini Maribor Martina Rauter.

Sicer v Mariboru že sedaj poteka veliko kvalitetnih prireditev, zato so pod enim naslovom v večnem mesecu mladosti želeli povezati mlade, mladinske organizacije, izobraževalne institucije, kulturne in športne institucije oziroma vse, ki želijo soustvarjati mladostni utrip v mestu. Nabrali so več kot 60 dogodkov, ki se bodo odvijali v maju, osrednje prizorišče pa bo Trg Leona Štuklja v Mariboru.

"Na Štuku imamo dvakrat kino, predavanja o boju proti zlorabam ob glasbi, prepovedanim substancam, proti alkoholu, drogam, do določene ure prav tako ne bomo točili alkohola. Med drugim bomo z visoko šolo za gostinstvo in turizem izvedli tudi izobraževanje iz kuhe in pitja vina," še dodaja Rauterjeva.

Časovna kapsula

"Da se bomo spomnili vseh dogodkov ob prvem festivalu Mladi Maribor s Prvo gimnazijo Maribor in muzejem narodne osvoboditve pripravljamo tudi časovno kapsulo, v kateri bomo za 25 let shranili vse gradivo," razkriva Rauterjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.