V Mariboru širijo cone 30

Foto: Mestna občina Maribor
Foto: Mestna občina Maribor
Mestna občina Maribor širi območje cone 30 v večjem delu centra mesta.
Oglej si celoten članek

Splošna statistika Policijske uprave Maribor kaže, da se je prometna varnost v letošnjem letu nekoliko poslabšala v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Neprilagojena hitrost je še vedno eden od dejavnikov v cestnem prometu, zaradi katere se zgodi preveč prometnih nesreč.

Mestna občina - tako poudarjajo - si zaradi tega prizadeva, da bi z ukrepi umirjanja prometa, s postavitvijo prometne signalizacije za omejitev hitrosti in drugimi ukrepi zmanjšala hitrost udeležencev v prometu na najbolj izpostavljenih in prometno nevarnih odsekih.

Do 1. junija

Omejena hitrost na 30 km/h že zdaj velja na območju med Partizansko cesto, Tomšičevo ulico in Strossmayerjevo ulico na skupni dolžini približno 1,2 km. "Z željo, da zagotovimo večjo varnost v prometu in poenotimo območje omejene hitrosti, bomo uvedli cona 30 na celotnem obravnavanem območju," napovedujejo na mariborski občini.

Območje, ki ga bodo omejili na enotno hitrost 30 km/h, bo tako obsegalo območje med Partizansko cesto na vzhodu vstopno/izstopne točke v območje bodo na Tomšičevi ulici, Kopitarjevi ulici, Razlagovi ulici) in Strossmayerjevo ulico na zahodu (vstopne točke bodo na Mladinski ulici, Gregorčičevi ulici in Orožnovi ulici). Na severu bo vstopno/izstopna točka na Ribniški ulici, na jugu bo vstopna točka na Prešernovi ulici.

Potrebna dela za novo ureditev bodo predvidoma zaključena do 1. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • K je pa res tako neizmerno težko vozt 30? Sej če je to tako težko se ne čudim kako da …

  • 09:45 5. Maj 2015.

    Ne veš o čem govoriš. Na tem območju, kjer bodo uvedli enotno cono 30 je na vsakih 100 metrov vrtec, …

  • 09:35 5. Maj 2015.

    Saj bolj je revno območje, bolj se tolče po prebivalstvu. Pa če bi se že kdo peljal malo na sever …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.