V Mariboru zastrupljajo pse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lastniki psov zgroženi. Strup nastavljen v Tomšičevem drevoredu v hrani po drevoredu in v parku.
Oglej si celoten članek

Prijav, da so sprehajalci psov v parku in po drevoredu opazili več kupov zastrupljene hrane, je po besedah Alda Gorana Ninovskega, vodje živalske policije Maribor, vedno več.

"Po zakonu je lastnik psa dolžan sprehajati na povodcu. Zato je rešitev tudi v tem primeru, da lastniki psov svoje ljubljenčke sprehajajo pod nadzorom," razlaga Ninovski. Po njegovem je namreč to bil odraz revolta stanovalcev ali sprehajalcev, ki se ne strinjajo s spuščenimi psi.

Anonimnih prijav veliko

Prijav o zastrupljanju ali pa prekomernemu hranjenju (npr. ptičev) je kar nekaj. Kaj storiti? Ninovski pravi, da je na mestu odgovornost lastnikov: "Če ne dobiš storilca, ki nastavlja strupe, nimaš zoper koga dati prijavo. Lahko sicer daš prijavo zoper neznanega storilca na policijo, vendar bi s tem samo mlatili prazno slamo."

Tako lastnikom psom predlaga najbolj enostavno rešitev, s katero se izognejo, da bi njihovi kužki pojedli kaj sumljivega: naj jih na sprehod peljejo na povodcu.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:14 11. Januar 2015.

    Not sure if that is well understood!!?!?!?<br /><br />So in the town that wants to invite tourists, develop tourism in …

  • 13:41 18. Marec 2014.

    Ne samo "gnoj", preklet naj bo vsak ki to počne, da bi se tudi on zastrupil z bilo kakšno hrano …

  • 11:52 16. Marec 2014.

    Kot da pomaga če ga imaš na povodcu! Jaz ga imam skoz, ampak lahko mimogrede kaj poje, to se zgodi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.