V menzo na finiš

Foto: Arhiv zasedbe
Foto: Arhiv zasedbe
Edini skupni nastop udeležencev Klubskega maratona danes na Metelkovi.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. S finalnim nastopom domačih zasedb Ludovik Material, Karmakoma, Joko Ono, Dabazadžaba!, Hoax Program in Walter Flego se bo danes v Menzi pri koritu končal Klubski maraton Radia Študent (RŠ).

“Zdi se mi, da imamo kar nekaj odziva od občinstva, ki ima rado malo bolj alternativno glasbo, sicer pa večje promocije ni. To je pač klubska scena in dobra izkušnja za bend,” o udeležbi na Maratonu razmišlja bobnar zasedbe Karmakoma Benjamin Kovač.

“Nizka medijska podpora”

Po besedah odgovornega urednika RŠ Tomaža Zaniuka glasbeni natečaj, ki podpira nekomercialno ustvarjanje, v nasprotju z drugimi ni tekmovalnega značaja. “Vzrok, da kljub 11 letom aktivnega delovanja še vedno ni dovolj prepoznaven v širši javnosti, pa gre po mojem mnenju iskati v splošni nizki medijski podpori koncertnemu dogajanju po lokalnih okoljih širom Slovenije,” pravi. Koordinator Maratona Primož Vozelj pa dodaja: “Ob RŠ je mogoče maratonce slišati v določenih oddajah na Valu 202 in na posameznih lokalnih radijskih postajah, kot je Radio Prlek.”

Uspehi lanskih

Med lanskimi udeleženci so sicer svojo kariero najuspešneje nadaljevali It's Everyone Else.

“Prestali so stroga merila Aleca Empira in v Kinu Šiška kot predskupina nastopili pred legendarno zasedbo Atari Te-enage Riot,” pojasnjuje Zaniuk, ki med uspešnejše uvršča tudi zasedbi Spock Studios in Sportbilly krši embargo. Obe sta namreč letos izdali dobro sprejeti novi plošči.







Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.