V Merkurju o odpuščanju v Mersteelu

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Jutri zjutraj se bosta sestala svet delavcev in sindikat nakelskega Merkurja, smo izvedeli v uredništvu, to pa je potrdila tudi predsednica sindikata Mateja Tavčar.
Oglej si celoten članek

Po naših podatkih naj bi v prvi točki razpravljali o prihodnosti družbe Mersteel ter o številu zaposlenih v Mersteelu, ki bi utegnili izgubiti delo.

Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež se bo jutri sicer sestal tudi z bankami in predstavil prvi osnutek sanacijskega programa za rešitev Merkurja. Kot je povedala Tavčarjeva, bo o rezultatih obeh sestankov jutri najverjetneje obveščena tudi javnost. Zaposleni v Merkurju sicer še nimajo konkretnih informacij o odpuščanju, po poročanju Dela pa je presežek ljudi predvsem v administraciji in režiji, pomanjkanje pa v maloprodaji. Knuplež je za Delo prejšnji teden izjavil, da je presežek delavcev od 12 do 15 odstotkov celotnega števila zaposlenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.