V mestu nismo edini

Foto: Žurnal24 Tina Cigler iz DRPD meni, da je poznavanje drugih kultur osnova za medsebojno sp
Teden kultur. Spoštovanje in medkulturni dialog.
Oglej si celoten članek

Novo mesto. “Novo mesto je stičišče kultur, ki soustvarjajo kulturno podobo mesta,” pravi Tina Cigler iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto. Teden kultur so pri DRPD poimenovali kolaž prireditev, ki bodo ponudile pregled nad kulturno pestrostjo Novega mesta.

Prireditve, vse so brez vstopnine, se bodo odvijale od danes do nedelje v Kulturnem centru Janeza Trdine, Knjižnici Mirana Jarca, Dolenjskem muzeju Novo mesto in Hiši kulinarike na Glavnem trgu 30. Predstavili se bodo Slovenci, Bošnjaki, Srbi, Hrvati, Makedonci, Albanci, Romi, Žumberčani in Afričani. Sklepna prireditev bo Evropska enolončnica (v soboto), v nedeljo pa bo Mnogohod prijateljstva po Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.