V Metliki v dveh tednih dva napada modrasa

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Starejšega moškega so popoldne s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Ugriznila ga je strupenjača.
Oglej si celoten članek

Ne morem z gotovosto potrditi, da je šlo za modrasa, tako je pacient povedal sam,” je za Zurnal24.si povedal dežurni zdravnik v Metliki, dr. Djordje Nemanić. Starejši moški je na njivi pulil kolerabo, ko je prišlo do ugriza kače.

Da je bila strupenjača, ni nobenega dvoma, meni dežurni zdravnik, saj je moškemu že precej otekala roka, začel je čutiti slabost. “Ocenili smo, da bo najbolje, da ga helikopter prepelje v klinični center, kjer mu bodo nudili nadalnjo oskrbo,” je še povedal zdravnik.

Omenil je še, da kače očitno še niso v hibernaciji, vreme je še dovolj toplo. “To je sicer že drugi primer v kratkem času. Kolega je pacienta, ki ga je ravno tako ugriznil modras, oskrbel pred kakšnim tednom, dvema,” je še povedal metliški dežurni zdravnik. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:38 7. April 2016.

    A se ne moreš zatipkati oz. , da tipkovnica enostavno ne prime kakšne črke , ker jo premalo butneš !

  • 20:09 26. Oktober 2015.

    Revček, izgleda da je tebe ugriznila rdečeglava kača in nimaš več pomoči!!!!!!Crkni!!!!!!!!!!!!

  • 18:09 26. Oktober 2015.

    Bravo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.