V Muri AHA bodo opozorilno stavkali

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Večina delavcev bo v petek opozorilno stavkalo, saj še vedno niso dobili akontacije marčnih plač.
Oglej si celoten članek

V Aha Muri bo jutri dveurna opozorilna stavka, čeprav je vodstvo delavcem danes obljubilo akontacijo marčne plače za petek, preostanek pa do konca prihodnjega tedna. Za stavko se je po besedah sindikalistov odločila večina delavcev.

Za maj napovedana tudi celodnevna stavka

Kot je povedala predsednica sindikata v Aha Muri Jolanka Horvat, so se člani stavkovnega odbora odločili za opozorilno stavko, ki bo potekala med 10.30 in 12.30, ker niso dobili niti delnega izplačila plače. Če akontacije ne bo do petka, pa bodo za 6. maj napovedali celodnevno opozorilno stavko.

Horvatova meni, da se bodo stavki na delovnih mestih pridružili tudi tisti, ki je za zdaj niso podprli, drugih zahtev pa sindikat za zdaj nima.

Pol plače bo v petek, pravi direktor

Generalni direktor Aha Mure Matjaž Hudopisk je po sestanku povedal, da so delavcem obljubili, da bodo do petka plačali del plače, predvidoma do polovice. Dodatna sredstva pričakujejo iz naslova nove kreditne linije, katere odločitev bo sprejeta v tem tednu.

"Prejšnji teden smo z bankami sklenili načelen dogovor, ta je šel na kreditne odbore, ti so od včeraj do petka, vsaka banka odloča po svoje. Predvidevamo, da bomo v petek oziroma najpozneje v ponedeljek zvedeli za odločitev bank. Denar za petkovo izplačilo so uspeli dobiti prek kupcev, ki jim bodo pomagali pri financiranju," je dejal Hudopisk.

Možno tudi odpuščanje?

"Razumemo stisko zaposlenih, žal so razmere take, vendar delamo vse, da čim prej zagotovimo ta denar. Če nam uspe dogovor z bankami, smo optimistični za nadaljnje poslovanje podjetja. Glede odpuščanja pa smo se s sindikati dogovorili, da dokler delavci ne dobijo plač, se o tej temi ne bomo pogovarjali. Je pa dejstvo, da bodo glede na padec naročil v panogi določeni ukrepi potrebni, kakšni, pa v tem trenutku težko rečem," je še povedal generalni direktor Aha Mure.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.