V nasprotju z direktivo

Foto: Žurnal24 Vrečke so zelo obremenilne za naravo, saj so izdelane iz neobnovljivih virov, tu
Plastične vrečke. Prepovedi ali posebnega davka ne bo.
Oglej si celoten članek

Vrečke. "Na ministrstvu za okolje ne načrtujejo priprave posebne zakonodaje, ki bi urejala samo ravnanje z odpadnimi plastičnimi vrečkami. Te spadajo med embalažo, zato velja predpis, ki ureja ravnanje z embalažo in odpadno embalažo.

Tako so nam sporočili z okoljskega ministrstva, ko smo jih povprašali o želji organizatorjev akcije Vrečka na vrečko, da bi se plastične vrečke prepovedale ali pa bi se nanje uvedel poseben davek. Pojasnili so, da ravnanje z odpadno embalažo določa posebna uredba, s katero so v naš pravni red prenesene zahteve evropske direktive o embalaži in odpadni embalaži.

Ta direktiva med drugim določa, da države članice na svojem ozemlju ne ovirajo dajanja v promet embalaže, ki izpolnjuje določbe te 
direktive.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.