V Nemčiji vlak trčil v avto, več ranjenih

Foto: EPA Železniška nesreča v Nemčiji. Foto: EPA Železniška nesreča v Nemčiji. Foto: EPA Železniška nesreča v Nemčiji. Foto: EPA Železniška nesreča v Nemčiji.
V Nemčiji zaradi trka v avto iztiril vlak. Ranjenih skoraj 50 ljudi.
Oglej si celoten članek

V nesreči medkrajevnega vlaka v vzhodni Nemčiji je bilo ranjenih 50 ljudi, poroča agencija AP.
Po zadnjih podatkih se je nesreča zgodila po trku dveh vozil, zaradi česar je eno vozilo obstalo na tirih. V tistem trenutku je pripeljal vlak, na katerem je bilo sto potnikov, in trčil v avtomobil. Trk je bil tako močan, da so 4 vagoni vlaka iztirili na sosednje polje, poroča bild.de.

Po besedah predstavnika policije so okoliščine nesreče zelo nenavadne. Avtomobil se je namreč zaustavil pred polzapornicami, s katerimi je bil zavarovan železniški prehod, voznik pa je nato izstopil iz avtomobila, da bi si ogledal mimovozeči vlak. Zatem je za njim pripeljalo tovorno vozilo, ki je prepozno oz. sploh ni zaviralo, in potisnilo prazen avtomobil na tire. Vanj pa je nato z vso hitrostjo treščil vlak, piše STA.

V nesreči se je devet ljudi huje poškodovalo, 40 pa lažje. Število žrtev lahko še naraste. Proga med Chemnitzom in Leipzigom je do nadaljnjega zaprta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.