V nesreči poškodovani dojenček

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dojenček je bil v avtomobilu nepripet. K sreči trčenje ni bilo silovito.
Oglej si celoten članek

Kranjski  policisti  so včeraj dopoldne obravnavali  prometno  nesrečo,  v  kateri se je lažje poškodoval dojenček. Nesreča  se  je zgodila zaradi nepravilne strani vožnje voznika avtomobila,
ki  je  trčil  v nasproti vozeči avtomobil, v katerem je bil tudi dojenček. Dojenček  je  nepripet  sedel  v  vozilu,  zato se je v trčenju, ki ni bilo silovito, poškodoval.

"Nespametno  ravnanje  glede rabe zadrževalnega sistema bi lahko imelo hujše posledice, saj se dojenček v nobenem primeru nebi mogel zadržati na sedežu, tega  že  pri hitrosti okoli 7 km/h ni zmožen niti odrasel človek," opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Raba zadrževalnih  sistemov  je  zato  obvezna,  zelo veliko težo pa ima v takih primerih  tudi  in predvsem ravnanje odraslih, od katerih so mlajši najbolj odvisni.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.