V NLB 141 ljudi na cesto

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V NLB spet odpuščajo. Tokrat bo na cesti pristalo 141 ljudi.
Oglej si celoten članek

Iz NLB so sporočili, da nadaljujejo s procesom reorganizacije banke, kar pomeni, da zmanjšujejo tudi število zaposlenih. Včeraj so sprejeli ugotovitveni sklep o trajnem prenehanju potreb po večjem številu delavcev banke. O sklepu so obvestili tako oba reprezentativna sindikata v NLB kot tudi zavod za zaposlovanje.

"V drugi fazi programa presežnih delavcev je zajetih 141 delovnih mest, ki so bila na osnovi utemeljenih razlogov v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih in obema kolektivnim pogodbama, identificirana po posameznih podružnicah poslovne mreže," so zapisali v sporočilu za javnost.

Banka je identificirala delovna mesta, na katerih je lahko zaposlenih več delavcev. Pred pričetkom  postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov se bodo s sindikati uskladili o kriterijih za ugotavljanje presežnih delavcev ter o ukrepih in možnih načinih za preprečitev in omejitev števila odpovedi, kot tudi o možnih ukrepih za preprečitev in omilitev škodljivih posledic. "Banka bo skušala vsakemu posamezniku ublažiti posledice prekinitve delovnega razmerja in ga podpreti v vseh aktivnostih pri uspešnem iskanju nove zaposlitve, tako da ga povabi v socialni program, ki se izvaja v okviru Programa presežnih delavcev," so dodali.

Do leta 2015 20 odstotkov manj zaposlenih

V NLB poudarjajo, da je reorganizacija nujno potrebna, saj morajo na dolgi rok znižati stroške poslovanja. V okviru druge faze reorganizacije, ki trenutno poteka, se spremembe v veliki meri nanašajo na reorganizacijo poslovne mreže. "Reorganizacija poslovne mreže in ukinjanje nerentabilnih enot sta nujen ukrep za prilagoditev današnjim in predvidenim razmeram na trgu," poudarjajo.

Cilj je, da NLB do začetka leta 2015 zmanjša število zaposlenih za približno 20 odstotkov v primerjavi s koncem leta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:33 22. Januar 2014.

    seveda Veteran...pol pa svizec zavije...

  • 22:08 22. Januar 2014.

    V zadnjih letih do danes, se je iz Slovenije trajno (niso več slovenski državljani) odselilo več kot 1% celotnega prebivalstva. …

  • 20:15 22. Januar 2014.

    Seveda, odkupili jim bodo z našim denarjem manjkajočo delovno dobo in jih upokojili s odlično odpranino in za povr še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.