V NLB se bojijo 1. marca

Foto: Žurnal24 NLB, ki jo 
vodi Božo 
Jašovič, naj bi ukinila šest podružnic.(Foto. Anže Petkov
Presežki. “To je napačen pristop sindikata,” pravijo zaposleni v NLB.
Oglej si celoten članek
Adijo, šefi v šestih poslovalnicah
Reorganizacije. V načrtu naj bi bilo tudi ukinjanje šestih podružnic NLB po Sloveniji. To menda ne pomeni nujno zapiranja okenc, ampak pripojitve in zmanjšanje števila vodilnih ter združevanje določenih zalednih služb. V NLB racionalizacije ne zanikajo, a trdijo, da “dokončne odločitve še niso bile sprejete” in da bo javnost o njih pravočasno obveščena.

Ozadja. Prvi zaposleni v NLB naj bi zaradi programa racionalizacije v nekaj dneh v roke dobili odpovedi, je zatrdilo več virov. Vročanja naj bi se začela 1. marca, ko bi za presežne delavce začeli teči tudi odpovedni roki. V NLB tega niso ne potrdili ne zanikali, že dlje pa je jasno, da bodo na zavod poslali skupno od 400 do 550 ljudi.

Rezi kadrovikov pozneje

Po za zdaj neuradnih podatkih bodo število zaposlenih v sektorju informacijske tehnologije zmanjšali za skupno 53, v poslovni mreži za 250, na področju investicijskega bančništva za štiri odstotke, v sektorju za korporativne zadeve pa za dva odstotka. Edini za zdaj varen sektor bo kadrovski, “kjer morajo zdaj vse to izpeljati”, je razložil vir. Prihodnje leto pa naj bi bil tudi ta oddelek manjši za deset odstotkov.

V NLB ne komentirajo
V NLB odgovarjajo, da “posameznih konkretnih korakov ne morejo komentirati” ter da “postopek priprave in sprejemanja programa presežnih delavcev še teče”.

V sindikatu pa že več tednov trdijo, da informacij ne morejo komentirati, saj se z vodilnimi v NLB na to temo niso sestali že več kot mesec, prav tako pa od njih niso dobili zahtevanih pojasnil v zvezi s programom presežnih delavcev. “Zaposleni se bodo na nas obrnili šele, ko dobijo odpovedi, saj se prej niti ne morejo,” smo izvedeli od sindikalista. Od zaposlenih je prav zato slišati nejevoljo nad sindikatom: “Ubrali so napačno strategijo; prej ko ljudem poveš, kaj se dogaja, prej lahko dosežeš kakšen sporazum.”

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.