V noči na soboto bo lilo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V južnih in vzhodnih krajih lahko v dvanajstih urah pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.
Oglej si celoten članek

Ciklonsko območje nad severnim Sredozemljem bo do nedelje povzročalo pogoste padavine. Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala opozorilo zaradi pričakovanega močnega deževja. "Najmočnejše padavine in nalive pričakujemo v noči s petka na soboto," so zapisali na spletni strani.

V južnih in vzhodnih krajih lahko v približno 12 urah med petkom zvečer in soboto zjutraj pade tudi okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Skupna količina padavin (od četrtka do sobote) pa bo na omenjenem območju lahko presegla 100 litrov na kvadratni meter.

Možna manjša razlivanja

Zaradi obilnega deževja lahko po podatkih agencije pričakujemo porast manjših vodotokov in hudournikov v južni in vzhodni Sloveniji. "Možna so razlivanja hudournikov in manjših vodotokov predvsem v jugovzhodni Sloveniji na območju Gorjancev ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz," so zapisali na spletni strani.

Foto: Arso Oranžni alarm

V soboto čez dan lahko na teh območjih porastejo reke. Poplavijo lahko Krka s pritoki, reke v Beli krajini, Posotelju, na Koroškem in v Podravju. Možni so tudi močnejši porasti rek z manjšimi razlivanji v osrednji Sloveniji in Prekmurju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.