V Novem mestu poišči svojo pot

Foto: Žurnal24 Pozornost bo posvečena (tudi) mladim. (Foto: Dejan Mijovič)
Do 20. aprila bodo v Novem mestu in Črnomlju potekali Zaposlitveni dnevi 2010. Na osrednjem dogodku z naslovom Poišči svojo pot bodo iskalci zaposlitve dobili številne koristne informacije.
Oglej si celoten članek

Osrednji dogodek bo v četrtek, od 10. do 18. ure, v Kulturnem centru Janeza Trdine (Novo mesto).

Še skoraj en teden pa bodo lahko na več lokacijah v Novem mestu in Črnomlju brezposelni, učenci, dijaki in ostali dobili odgovore na vprašanja glede zaposlovanja. Pomagali jim bodo strokovnjaki s področja razvoja človeških virov, podjetništva ter izvajanja storitev pomoči pri kariernem odločanju.

Poišči svojo pot
Na četrtkovem dogodku Poišči svojo pot pa bodo predstavitve delodajalcev, izvajalcev kadrovskih in izobraževalnih storitev na stojnicah dopolnili z vsebinami, ki lahko vplivajo na povečanje zaposljivosti.

Poudarek na mladih
Kot so zapisali na strani Zavoda RS za zaposlovanje, bo letos poseben poudarek dan mladim pred izbiro nadaljnje izobraževalne poti in vsem, ki potrebujejo pomoč strokovnjakov zavoda pri odločitvi na karierni poti.

Tudi o preostalih možnostih
Skupaj s Podjetniškim inkubatorjem bodo brezposelnim, ki imajo znanje, delovne izkušnje ter možnost aktiviranja domačih resursov (zemlja, vinogradi, gozdovi...), predstavljene možnosti samozaposlovanja v okoljih z omejitvami.

Podobne možnosti, ki se odpirajo, bodo predstavili tudi za tiste, ki niso (več) sposobni polnega delovnega tempa v pogojih tržnega gospodarstva. Brezposelnim invalidom pa bodo predstavili možnosti (samo)zaposlitve v okviru socialnega podjetništva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.