V NSi za družini prijazno okolje

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Stranka NSi je v volilnem programu za obdobje 2011–2015 posebno pozornost namenila gospodarskemu okrevanju države, spodbujanju pozitivnih občečloveških vrednot in ustvarjanju družini prijaznega okolja.
Oglej si celoten članek

Nova Slovenija bo javnosti svoj program predstavila prihodnji teden. Volilni program so pripravili strokovni odbori stranke, v katerih so izkušeni strokovnjaki, ki so se do zdaj na svojem področju že dokazali. Program NSi je "blizu ljudem, temelji na gospodarstvu in človečnosti", pojasnjujejo.

Za okrevanje gospodarstva je nujno uravnotežnje proračuna. "V NSi bomo odpravili plačilno nedisciplino ter s pomočjo zmanjšanja davčnih bremen podjetij in povečanja fleksibilnosti trga dela povečali konkurenčnost. Napovedujemo tudi odstranitev številnih birokratskih ovir in administrativnih postopkov," so zapisali.

Družina, temelj uspešne države

V programu stranke je jasno opredeljena tudi družina, ki je po njihovem prepričanju osnovna celica družbe in s tem tudi temelj uspešne države. Kot so obljubili, si bodo za to prizadevali ne samo v simbolnem smislu, ampak tudi konkretno pri urejanju davčnih in finančnih zadev.

"Čeprav je gospodarstvo v ospredju našega programa, je za NSi izredno pomemben človek, kajti politika je zaradi človeka in ne človek zaradi politike. Zato na vseh področjih mislimo na to, kako bi podpirali družino, kako bi podpirali mlade, da bi dobili zaposlitev, kajti to je potem osnova za osamosvojitev, za nove družine," poudarja predsednica NSi Ljudmila Novak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.