Stanje je resno, dočakali so celo neurje s točo

Foto: bralka Toča
Še bolj kot reka Vipava jim preglavice povzročajo številni hudourniki.
Oglej si celoten članek

Sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov

Nočno in dopoldansko deževje je na severnem Primorskem povzročilo kar veliko nevšečnosti, so sporočili v Civilni zaščiti (CZ) severna Primorska. Hitro so naraščali številni hudourniki in reke, sprožilo pa se je tudi nekaj zemeljskih plazov. Pojasnili so, da je zaradi zemeljskega usada v Potoku pri Dornberku ogrožena stanovanjska hiša, v Dragi pa plaz ogroža gospodarski objekt.

V Lokah je voda zalila proizvodni obrat Peloz, sicer pa so zalite številne kleti in pomožni prostori v več krajih v mestni občini Nova Gorica. "Na terenu so gasilci in pripadniki civilne zaščite," so dodali.

Preglavice jim povzročajo številni hudourniki

Tudi v občini Ajdovščina so imeli gasilci in vsi drugi, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja, polne roke dela. "Zaradi naraščanja vode je ogrožena velika kmetija v Brjah, skupaj s številno živino. V industrijski coni v Batujah pa povzročajo največ preglavic številni hudourniki. Intervencijsko so tam prekopali cesto," so sporočili v CZ.

"V občini Renče - Vogrsko pa je, kot velikokrat ob močnejšem deževju, stanje resno," so opozorili. Še bolj kot reka Vipava jim po njihovih navedbah preglavice povzročajo številni hudourniki. V občini Miren Kostanjevica pa narasle vode ogrožajo predvsem cestno povezavo Miren – Renče, pri kraju Vrtoče.

Foto: bralka Toča

V Rožni Dolini pri Novi Gorici je v popoldanskem času presenetilo tudi nenadno neurje z debelo točo. 

Po prvih zbranih podatkih regijskega štaba CZ za severno Primorsko je na več kot 60 intervencijah sodelovalo oziroma še vedno sodeluje več kot 170 gasilcev (iz prostovoljnih društev in poklicnih enot) in pripadnikov civilne zaščite.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:47 25. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.