V okolici vrtcev kradejo iz avtomobilov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tudi če skočite le za kratek čas po otroka v vrtec, ne puščajte avtomobila odklenjenega ali na vidnem mestu vrednejših predmetov, ki mamijo nepridiprave.
Oglej si celoten članek

V Mariboru in njegovi okolici policisti zadnjih nekaj tednov beležijo povečano število tatvin in vlomov v osebna vozila, predvsem v okolici vrtcev, in to sredi dneva. "Storilci vlamljajo in izvršujejo tatvine iz vozil, v katerih zaznajo vrednejše predmete, predvsem torbice in denarnice ter razne tehnične  predmete, na primer računalnike ali telefone," opozarjajo na mariborski policijski upravi.

Vedno zaklenite!

Zato pozivajo vse občane, da predvsem pri predaji in prevzemu svojih otrok v vrtcu, šoli in v podobnih primerih, ko za kratek čas zapustijo parkirano vozilo, svoja vozila skrbno zaklepajo, v njih pa na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov. Posebej naj bodo pozorni na osebe v bližini parkiranega vozila, saj bi lahko šlo za potencialnega storilca.

V primeru, da postanejo žrtve kaznivega dejanja, policisti svetujejo, naj nemudoma obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.