V osmih urah na cilju

Foto: Žurnal24 Pot ob žici je poleg spomina na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945 namenjena tud
9. maj. Ob občinskem prazniku v Ljubljani številne prireditve.
Oglej si celoten članek

Približno osem ur boste potrebovali, če se boste danes odpravili na 35 kilometrov dolgo pot okoli Ljubljane. Organizatorji na 54. prireditvi Pot ob žici pričakujejo do 35 tisoč ljudi. Na teku trojk bo startalo 1.600 ekip, ki se bodo preizkusile na 12 ali 28 kilometrov.

Salve in preleti letal
Ob 13. uri se bo na Ljubljanskem gradu začela proslava ob 65-letnici osvoboditve Ljubljane, med katero bodo zagrmele tri salve iz treh topov, prestolnico pa bodo preletavala tudi vojaška letala. Zaradi prireditve, na kateri pričakujejo 15 tisoč ljudi, bo danes med 6. in 20. uro popolna zapora Slovenske ceste na delu od Gosposvetske ceste do Šubičeve ulice, zaprta pa bo tudi Vilharjeva cesta od Slovenske do Železne ceste. Za mestne avtobuse bo obvoz urejen po Bleiweisovi cesti. Na preži bodo redarji, ki bodo z dvema pajkoma odstranjevali vozila, ovirajoča prireditev.

Jutri med 11. in 19. uro pa se boste lahko udeležili dneva odprtih vrat v Športnem parku Stožice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.