V ovinku v zid

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Huda nesreča skuterista, policisti zasegli motor.
Oglej si celoten članek

V naselju Zali Breg v Občini Brda se je zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan 18-letni voznik skuterja. V neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš je v desnem ovinku vozil preblizu desnemu robu vozišča in zadel zid hiše, nato pa padel po vozišču, so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Pri  tem je voznik utrpel predvidoma hude telesne poškodbe, gre za poškodbe glave in sum zloma  stegnenice.

Na kraju nesreče so poleg policistov posredovali tudi gasilci in reševalci, ki so poškodovanega odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so njegov motor zasegli v skladu s 23. členom Zakona o cestnem prometu, ki govori o razlogih, da voznik ostane brez vozila. Med drugim člen zaseg predvideva zaradi hudih prekoračitev dovoljene hitrosti, sum vožnje pod vplivom alkohola ali drog, izreka prepovedi vožnje ali pa vožnje brez veljavnega dovoljenja za vožnjo določene kategorije. 

Nacukal se ga je privat in sedel za volan 

Poleg tega so v soboto policisti v Ajdovščini obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, nastala je materialna škoda. V Tolminu so ustavili 35-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil vinjen, v Novi Gorici pa vinjenega voznika neregistriranega motorja. Vinjena voznika avtomobilov so ustavili tudi v Idriji in v Volčji Dragi. Goriška regija sodi sicer v rdečo cono, v kateri so seveda lokali zaprti.

Ob tem na novogoriški policijski upravi opozarjajo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.