V Piranu zgorela hiša, štirje ljudje v bolnišnici

Foto: Barbara Milavec Fotografija je simbolična.
Foto: Barbara Milavec Fotografija je simbolična.
Gasilci še na pogorišču
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 16. ure je zagorelo v stanovanjski hiši v starem delu Pirana, na Trubarjevi ulici  tik ob obzidjem. Posredovali so gasilci koprske gasilske brigade, prostovoljni gasilci iz Pirana, Sečovelj in Babičev ter enota nujne medicinske pomoči. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Koper, so reševalci štiri osebe, ki so se nadihale dima, prepeljali v bolnišnico.

Evakuirali so še dva lokala v bližini in nekaj stanovanjskih hiš, popoldne je bil del Pirana brez električne energije.Gasilcem je uspelo preprečiti, da bi se ogenj razširil na druge stanovanjske stavbe, saj so v Piranu hiše povezane s tramovi od streh.

Na delu je bilo nekaj deset gasilcev, s požarom se se bojevali do poznega večera. Zaradi gašenja s penilom so bile ulice bele, gasilci pa so penilo sprali v meteorne vode. "Penilo ni strupeno, morje pa bo motno in belo. Ljudje naj se ne bojijo, saj je to samo penilo od gašenja," je za STA pojasnil poveljnik civilne zaščite Piran Egon Štibilj. 

O požaru so bili obveščeni tudi dežurni na Elektru Primorska.

"Natančnih podatkov še nimamo, a vse kaže, da je pogorela celotna hiša, ki se je verjetno tudi sesula vase. Poškodovanih ni bilo, štiri osebe so odpeljali na zdravljenje zgolj zaradi vdihavanja dima. Škoda bo verjetno precejšnja. Kriminalisti bodo ogled pogorišča začeli, ko bodo pogoji za to, vse kaže, da bo to jutri," je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec. 

*Fotografija je simbolna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:11 23. Avgust 2019.

    Od kdaj pa je Piran Pirana. Počasi in z glavo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.