V Pivki preselili vojaško podmornico

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Selitev podmornice Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Selitev podmornice Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Selitev podmornice
V nov paviljon so danes preselili podmornico P-913 Zeta, največji in hkrati tudi najbolj atraktiven eksponat Parka vojaške zgodovine v Pivki.
Oglej si celoten članek

"Operacija Celovita urediev kompleksa se bliža koncu," so sporočili s Parka. "60-tonska podmornica je s tem končno dobila ustrezno mesto, zaščiteno pred vremenskimi in drugimi negativnimi vplivi, kar omogoča njeno trajno hrambo in prezentacijo."

S selitvijo eksponatov v nov paviljon se je spremenila tudi postavitev zbirk v obstoječem drugem paviljonu. "Ta je po novem posvečen artileriji, ki je nekoč veljala za kraljico bojišča," so sporočili iz Pivke. "V pavijonu so tako našli mesto najdragocenejši artilerijski eksponati iz zbirke Vojaškega muzeja Slovenske vojske, kot so legendarni nemški top Flak 88 iz druge svetovne vojne ali pa ameriška havbica 155 mm poimenovana Long Tom, ki ima kar 7 m dolgo topovsko cev."

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Selitev podmornice

Ogledi možni od 7. avgusta

Razstave v drugem paviljonu bodo dokončane do sredine septembra, a bo kljub temu ogled novih pridobitev zaradi velikega zanimanja in viška turistične sezone mogoč že od petka, 7. avgusta.

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Selitev podmornice

Z avgustom je pričelo obratovati tudi novo počivališče za avtodome. "Gre za z vso potrebno infrastrukturo opremljeno počivališče za osem avtodomov," so pojasnili v Parku. "Novo počivališče predstavlja pomembno obogatitev Parka vojaške zgodovine, kot tudi pomembno popestritev turistične ponudbe v občini Pivka, ki do sedaj ni imela nobenega turističnega počivališča."ž

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka Počivališče

Ker le-to leži neposredno ob magistralni cesti G6, eni pomembnejših turističnih prometnic v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:44 4. Avgust 2015.

    Privatnovojaški muzej

  • 07:39 4. Avgust 2015.

    V občini, kjer se organizirajo koncerti za pomoč brezposelnim in v vseh trgovinah zbira hrana za reveže, se na drugi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.