V pogrebnem kombiju za pol milijona evrov marihuane

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL Zaseg marihuane na Hrvaškem Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL Zaseg marihuane na Hrvaškem Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL Zaseg marihuane na Hrvaškem
Na Hrvaškem so v pogrebnem kombiju našli marihuano, vredno več kot pol milijona evrov. Domnevajo, da je bila pošiljka namenjena v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Prepovedano drogo, ki je bila skrita v prirejenem prostoru v pogrebnem kombiju podjetja iz Nikšića, je zavohal policijski pes Pik. 26-letnega voznika, državljana Črne Gore, so že privedli na zaslišanje v Dubrovnik, poroča hrvaški portal Index.

Po podatkih policije naj bi našli 63 kilogramov marihuane, vredne štiri milijone kun ali približno 530 tisoč evrov.

Gor marihuana, dol truplo 

Kombi z "bogatim" tovorom je bil na poti v Slovenijo, kjer bi moral prevzeti truplo in ga pripeljati nazaj v Črno Goro. Zaradi tega domnevajo, da je bila pošiljka namenjena v Slovenijo ali druge države Evropske unije.

V teku je nadaljnja policijska preiskava, ki bi morebiti pokazala, kdo je še povezan v verigo trgovine z marihuano.

Rekordni zaseg

Splitski policisti so z uspešno akcijo zadovoljni, kar pa tudi ne čudi, saj gre za rekordno količino zasežene marihuane. Kot so še povedali za portal, skritega tovora ni bilo mogoče odkriti na mejni kontroli, temveč šele s pomočjo za to posebej izurjenega psa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.