V pol ure ušlo več tisoč kubikov plina

Foto: Žurnal24 (Foto: Andraž Sodja)
Grožnja. Blejski gasilci so zaradi prebite plinske cevi evakuirali okoli sto stanovalcev.
Oglej si celoten članek

Bled. “Policisti so prišli na vrata in nam povedali, da moramo zapreti okna in se umakniti iz hiš,” so povedali prebivalci Gregorčičeve ulice na Bledu, potem ko so po 35 minutah uhajanja plina iz prebite plinske cevi plin končno zaprli.

Cev slabo označena
Po neuradnih informacijah naj bi ušlo več tisoč kubičnih metrov plina, nevarnosti za eksplozijo pa po mnenju poznavalcev ni bilo, saj zemeljski plin na prostem ne more doseči eksplozivne koncentracije. "Vsa okolica je smrdela po plinu, ob prebitju pa je močno počilo," so povedali očividci, ki so pohvalili odziv blejskih gasilcev, ki so bili na kraju dogodka v treh minutah. Cev je prebil bager med cestnimi deli, po nekaterih informacijah gradbincev pa je bila ta slabo označena. Gasilci so jo zatesnili in zavarovali območje, zavarile pa jo bodo pristojne službe. Odgovornost bagrista in druge okoliščine dogodka policisti še ugotavljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.