V policiji za večjo organiziranost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na vladi bodo danes obravnavali dva policijska zakona, ki urejata delovanje policije. Prvi se nanaša na naloge in pooblastila policije, drugi na organiziranost in delo v policiji. Sindikat državnih organov so v sredo pozvali, naj se slednji umakne z dnevnega reda današnje seje.
Oglej si celoten članek

V predlogu zakona o nalogah in pooblastilih je navedeno, da so bila posamezna policijska pooblastila do zdaj urejena v podzakonskem aktu ali pa sploh niso bila navedena.

To je po mnenju predlagateljev zakona, ministrstva za notranje zadeve, z vidika pravne varnosti in jasnosti predpisa nesprejemljivo. Tako denimo nista bili urejeni uporaba poligrafa in uporaba maskirnega pokrivala. Cilj zakona je zato sistemska ureditev policijskih pooblastil.

Namen predloga zakona o organiziranosti in delu v policiji pa je ureditev normativne podlage za sodobno policijsko organizacijo, njeno vodenje in usmerjanje.

Hkrati želi predlagatelj jasno razmejiti pristojnost med ministrstvom za notranje zadeve in policijo, urediti specifična delovnopravna razmerja v policiji, status in zaščito policista, usposabljanje, izobraževanje in raziskovalno dejavnost. Natančneje so določene tudi naloge generalne policijske uprave in posameznih policijskih uprav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.