Ubil partnerja svoje mame in pobegnil v Avstrijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
43-letnik z območja Polzele je s sekiro smrtno poškodoval 69-letnega moškega.
Oglej si celoten članek

V  soboto ob 13.10  uri so celjski policisti prejeli klic o nasilju pred stanovanjsko hišo v Polzeli. "Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 43-letni moški na svojem domu storil kaznivi dejanji uboja in povzročitve hude telesne poškodbe," razlagajo pri PU Celje. 

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je policija ugotovila, da je osumljeni zjutraj s svojim prijateljem prišel domov, kjer je mama spravljala drva, pri čemer ji je pomagal 69-letni bližnji sosed. Osumljeni je najprej odšel od doma, nato se je vrnil in tudi sam pomagal pri sečnji drv. Ubiti 69-letnik je po poročanju nekaterih medijev partner mame storilca.

Skupaj so sekali drva

Med kosilom je nagovoril soseda, da so šli skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. "Med njimi je prišlo do nesoglasja," je na današnji novinarski konferenci pojasnil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Celje Aleš Slapnik. "Mati osumljenega je poskušala sina umiriti, vendar jo je silovito odrinil, tako da je padla. Pri padcu si je  zlomila roko. Osumljeni je nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril starejšega soseda po glavi. Sosed je poškodbam na kraju podlegel. Po dejanju se je osumljeni z osebnim vozilom odpeljal v smeri proti Velenju."

Foto: PU Celje

Prijeli so ga v Pliberku

Policisti in kriminalisti so nemudoma začeli z iskalno akcijo. "Ob 16.30 uri smo bili obveščeni, da imajo avstrijski varnostni organi v kraju Pliberk v postopku osebo, ki trdi, da je na območju Slovenije storila kaznivo dejanje uboja," še na tiskovki še pojasnil Slapnik. "Na  podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju in dejstvu, da je oseba nedovoljeno prečkala notranjo  mejo, so nam avstrijski varnostni organi osumljenega v večernih urah predali. Odvzeli smo mu prostost in ga pridržali."

Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil in dokazov, osumljenega 43-letnega moškega pa bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za uboj mu grozi do 15 let zapora

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od petih do petnajstih let zapora, za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe pa od šestih mesecev do petih let. 

Na območju PU Celje so v zadnjih letih obravnavali sedem ubojev in osem umorov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:00 3. Februar 2020.

    sosedu je dišalo vdovino imetje , kar tudi marsikomu drugemu verjetno ne bi bilo preveč všeč?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.