V Portorož na vampe

Foto: Suzana Kos Portorož hrana Foto: Suzana Kos Portorož hrana Foto: Suzana Kos Portorož za božič Foto: Suzana Kos Portorož za božič Foto: Suzana Kos Portorož za božič Foto: Suzana Kos Portorož za božič Foto: Suzana Kos Portorož za božič Foto: Suzana Kos Portorož hrana Foto: Suzana Kos Portorož hrana
Pred hotel Kempinski Palace na različne dobrote, med drugim testenine s tartufi, primorske sladice ali na kozarec penine.
Oglej si celoten članek

V Portorožu je bil v soboto zvečer v okviru decembrskega dogajanja, ki poteka v kraju pod naslovom Vse sladkosti življenja, prireditev Riviera skozi stoletja. S tem dogodkom se je Portorož za en večer vrnil v čas največje slave, razkošja in svetovljanstva tedanjega bisera Jadranske riviere, bivše Avstrijske riviere, ki je povezovala dve elitni počitniški in zdraviliški destinaciji, Portorož in Opatijo. Vrnil se je v čas, ko so hotele, vile in sprehajališča polnili iskrivi avstro-ogrski oficirji z elegantnimi damami, ko je povsod odmevala plesna glasba in so nazdravljali s poživljajočo penino.

Grejejo se ob ognju

Letošnja novost je tudi Festival penin, na katerem 11 proizvajalcev predstavlja več kot 30 vrst penin. Katera je najboljša, so odločili slovenski vitezi vina v družbi zlatolase vinske kraljice; penine pa lahko seveda okusijo vsi obiskovalci festivala. Vstop nanj je brezplačen, za pet evrov gostje dobijo kozarec za pokušanje penin, konzumacijo dobijo nazaj, če kozarec vrnejo. Ponudbo penin spremlja bogata kulinarična ponudba, pod skupno blagovno znamko Gostilna Slovenija, dobrote pripravljajo različni kuharski mojstri.

Obiskovalci za paket petih kuponov za degustacijo hrane in penin plačajo pet evrov. Na stojnicah se predstavljajo tudi lokalni ponudniki tipičnih izdelkov. . „Vampe vsi hvalijo, pripravil jih je moj oče, sam jih pa še nisem nikoli poskusil...,“ nam je povedal eden dobrovoljnih gostincev, ki so na stojnicah pripravili vrsto dobrot. Obiskovalci pa so se lahko pogreli tudi ob ognju, ki so ga zakurili v parku hotela Kempinski Palace.

Vse sladkosti življenja bodo potekale tudi zadnji konec tedna v decembru, prireditev pa bo zaokrožil 1.januarja popoldne ob 17tih koncert Nuše Derenda ter tradicionalni ognjemet .

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.