V Portorožu nezaželen

Foto: Žurnal24 Takole je s svojo psičko v portoroški Playi užival Jan Plestenjak. (Foto: Medias
Odhod. Jan Plestenjak s kolegom v Portorožu ne bo več imel gostinskega lokala Playa.
Oglej si celoten članek

Po petih sezonah estradnik Jan Plestenjak in njegov poslovni partner Boštjan Menart ne bosta imela več lokala Playa na javni plaži v Bernardinu. "Imela sva veliko dela, finančno pa se ni izplačalo. Bili smo tudi moteč element za okolico. Čeprav kakšni zadnji dve leti prijav sosedov in obiskov policije ni bilo več toliko," pove Menart.

Plažo je prevzela Turistica
Pogodba. Turistica je dolžna skrbeti za vzdrževanje okolice. "Obala nima statusa kopališča, zato je kopanje tam le na lastno odgovornost. Površino bomo uporabljali za praktično usposabljanje študentov, in sicer s področja organizacije prireditev, animacije in gostinskega poslovanja. Dejavnosti nameravamo izvajati v lastni režiji, končno odločitev o tem pa mora sprejeti še upravni odbor fakultete, ki bo zasedal še ta mesec," napovedujejo na Turistici.

Istoimenski lokal v ljubljanskem BTC-ju pa bo omenjena dvojica še obdržala. "To je pa primer dobre prakse, tam se da delati, BTC je prijazen partner, medtem ko se zdi, da se Portorožani, tako domačini kot vikendaši, nekako ne zavedajo, da živijo v turističnem kraju, in jih pač vse moti," dodaja.

Pridelala tudi dobiček
Po zadnjih javno dostopnih podatkih je sicer podjetje (Do raja, d. o. o.), ki ga imata skupaj v lasti omenjena estradnik in lastnik glasbene založbe ter prek katerega sta vodila poslovanje lokala, leta 2009 imelo nekaj več kot 61 tisoč evrov dobička; pred tem je poslovalo v rdečih številkah. Poleg gostinske dejavnosti so v Playi organizirali vrsto koncertov, redni gost njihovega odra je bila tudi skupina HeaveniX, v kateri bas kitaro preigrava prometni minister Patrick Vlačič.

Vse v krogih stranke SD
Plaža v Bernardinu je sicer v lasti piranskega javnega podjetja Okolje, ki je še v času, ko je bil član njegove uprave esdejevec Sebastjan Jeretič (ta je zdaj v nadzornem svetu tega podjetja), to javno površino oddalo v brezplačni najem Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Od aprila letos do konca junija 2016 velja pogodba o brezplačnem najemu plaže s fakulteto Turistica.
Alen Radojkovič, član uprave Okolja

Direktor Šoupa, prav tako esdejevec, Sebastjan Kokl je nato lokal na plaži oddal v brezplačen najem Plestenjaku in Menartu. "Za najem plaže nismo več zainteresirani, ni se izplačalo, poleg tega smo morali čistiti plažo vse od pomola do avtobusne postaje; čistili smo za kopalci, ki hodijo tja in ki niso ravno profil gostov, od katerih bi se dalo služiti. Hrano in pijačo prinesejo s seboj, puščajo pa smeti. Poleg tega se tam ne da prirejati večjih prireditev, ker so težave z okoliškimi prebivalci," povzema izkušnje Kokl.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.