V povprečju ob 125 evrov

Foto: Žurnal24 Največ staršev (21 odstotkov) je v prvem plačilnem razredu. Za najmlajše otroke
Vrtci. Narašča število vlog za oprostitev plačila v javnih vrtcih.
Oglej si celoten članek
Danes zadnji dan
Vpis. Starši lahko le še danes vpišejo otroke v javne vrtce v MOL. Na občini predpostavljajo, da bo že letos dovolj prostora za vse otroke, ki izpolnjujejo vse pogoje, sicer pa najpozneje v šolskem letu 2012/13.

Starši so lani za javni vrtec v Mestni občini Ljubljana (MOL) v povprečju plačali 24 odstotkov cene programa v vrtcu oziroma 125 evrov na mesec, pravi Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje.

Največ staršev (21 odstotkov) je razvrščenih v prvi plačilni razred. Ti za otroka do treh let plačujejo 37 evrov na mesec, za otroka do šest let pa 28. Sledijo starši (13 odstotkov) iz petega plačilnega razreda, ki za najmlajše plačujejo 185, za starejše otroke pa 142 evrov. Ekonomski ceni programov sta 474 oziroma 335 evrov.

Več jih plačuje manj

Lani je 366 staršev prosilo za oprostitev plačila vrtca, medtem ko jih je predlani in leta 2008 za to prosilo 317 oziroma 298. “Delež otrok z oprostitvami je približno vsa leta enak, in sicer približno tri odstotke vseh otrok v vrtcih (okoli petsto, op. a.),” dodaja Fabčičeva.

Ali se vse več socialnih stisk pozna tudi pri plačevanju vrtca, Fabčičeva ne more odgovoriti, dokler ne bodo končani vsi postopki za letošnje leto, dodaja pa: “Okvirno sliko kažejo podatki, da smo v letu 2009 zaradi večjega premoženja zvišali plačilo 615 staršem, lani 554. Zaradi stanovanjskega kredita ali socialnega položaja pa smo v letu 2009 plačilo znižali 1.357, lani pa 1.680 staršem.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.