V požaru na piščančji farmi za 400.000 evrov škode

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zagorelo je zaradi prižganih plinskih gorilnikov, s katerimi so greli prostore za piščance.
Oglej si celoten članek

V požaru, ki je včeraj izbruhnil na piščančji farmi v Njivercah, je po zadnjih podatkih policije nastalo za 400.000 evrov škode. 

Kriminalisti so ugotovili, da je požar izbruhnil zaradi prižganih plinskih gorilnikov, nameščenih v osrednjem delu etaže farme za vzrejo piščancev. Te je lastnik farme v večernih urah prejšnji dan prižgal, saj je hotel prostor primerno ogreti, preden vanj naseli piščance. 

Ogenj se je nenadzorovano razširil po celotnem ostrešju farme, kjer so bila tla postlana s suho slamo (steljo). Prav tako je ogenj zajel in popolnoma uničil sončno elektrarno (fotovoltaiko), nameščeno na strehi hleva.

Policisti bodo poročilo o požaru podali na pristojno tožilstvo. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.