V požaru ostali brez vsega

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na koncu vasice Medič nad Brestrnico je nekaj pred tretjo uro zjutraj ogenj do tal uničil starejšo hišo.
Oglej si celoten članek

"Ostal je samo dimnik, rešili smo nekaj dokumentov, veliko predmetov, ki smo jih hranili v hiši pa je uničenih," pove lastnik Borut Falež, ki je v hiši živel skupaj z ženo in enim sinom, drugi se je že odselil. "Hiša je imela zgodovinsko vrednost, saj je bila stara več kot 320 let, zato tudi ni bila zavarovana. V njej smo imeli veliko zbirko starin, stare meče, rokopise iz 12. stoletja, baročnih kipov, ogromno gotike in renesančnih stvari, ki sem jih zbiral ljubiteljsko," pove lastnik, čigar prva skrb je zdaj vnovič vzpostaviti električno omrežje, streho nad glavo pa bodo imeli v sosednji, sicer nedokončani hiši, ki jo urejajo.

Škodo Falež ocenjuje na okoli sto tisoč evrov, a hiša zaradi starosti ni bila zavarovana. Vzrok požara še ugotavljajo, neuradno pa naj bi pregorel dimnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.