V požaru umrlo najmanj 54 ljudi

Foto: Žurnal24 Maroška policija je po požaru pridržala lastnika in menedžerja tovarne.
Po sobotnem požaru v tovarni žimnic v Casablanci, v katerem je umrlo najmanj 54 ljudi, je policija že aretirala lastnika in menedžerja.
Oglej si celoten članek

Po najnovejših podatkih je v sobotnem požaru v tovarni žimnic Rosamor Furniture v Casablanci umrlo 54 ljudi, med njimi največ žensk, ranjenih pa je bilo 17 ljudi. Umrli so se v požaru zadušili ali pa so zgoreli.

Maroška policija je po zaslišanju že aretirala lastnika tovarne Adila Moufarehha in njegovega sina ter menedžerja tovarne Abdelalija Moufarreha. Do smrtonosnega požara naj bi prišlo zaradi slabega vzdrževanja opreme in blokiranih vhodnih vrat.

Požar je izbruhnil okoli 10. ure po lokalnem času v pritličju štirinadstropne tovarne, v kateri je bilo takrat 155 zaposlenih. Zaradi vnetljivih snovi v tovarni se je ogenj hitro razširil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.