V preventivni akciji rekorderka Slovenka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V preventivni akciji psihofizičnega stanja voznikov na Hvraškem je bila rekorderka Slovenka. Težave pa je policistom povzročal tudi 25-letnik, ki je brez ustavljanja prečkal mejo.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so policisti minuli konec tedna izvajali preventivno akcijo, v kateri so preverjali psihofizično stanje voznikov. Kar 44 voznikov je napihalo več kot 0,5 promila alkohola v krvi. Med njimi je bila tudi 30-letna Slovenka, ki pa je bila tudi rekorderka večera. Napihala je 2,33 promila alkohola, piše hrvaški novi list.

Koncentracijo alkohola med 0,5 in 1,5 so policisti namerili 35 voznikom, šesterica pa je imela koncentracijo nad 1,5. Eden od voznikov je alkotest zavrnil.

Največ pijanih med 30 in 40 letom

Med 44 vozniki, ki so napihali, jih je bilo 13 starih med 31 in 40. let, enajst voznikov je bilo starih od 25 do 30 let, devet opitih voznikov od 40 do 50, osem pa med 18 in 24 let, še piše Novi list.

Zbežal čez mejo

V nedeljo pa so imeli hrvaški policisti opravka še z enim Slovencem, ki ni ustavil na mejnem prehodu Dubrava. Policisti so pobeglega voznika ulovili ob pol petih zjutraj. Napihal je 1,69 grama na kilogram izdihanega zraka. Zaradi prekrškov so ga odpeljali k sodniku, ki ga je kaznoval z izgonom iz države, prepovedjo vožnje na hrvaškem ozemlju in denarno kaznijo, piše spletni varazdin-info.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.