V pričakovanju novega

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Terme Maribor. Med novimi nadzorniki tudi predstavniki novih kupcev?
Oglej si celoten članek

"Delavci so za zdaj pomirjeni. Poslujemo dobro, plače so redne. Videli bomo, kaj bo," je pred današnjo skupščino Term Maribor za Žurnal24 pojasnil Kristijan Lasbaher, sindikalni predstavnik družbe.

Kupnina bo?

Do skupščine, ki je sklicana ob 11. uri, naj bi si NFD Holding, ki je večinski lastnik Term Maribor, obetal kupnino za svoj delež v tem podjetju. Stanislav Valant, prvi mož NFD Holdinga, namreč že nekaj časa čaka na preostanek kupnine skrivnostnega ruskega kupca, ki je družbi že pred časom nakazal okoli 1,5 milijona evrov za "resnost nakupa". Včeraj zgodaj popoldne kupnina še ni bila nakazana.

Nadzornik tudi Podobnik

Nove lastnike napoveduje tudi današnja namera po menjavi članov nadzornega sveta Term Maribor. Dosedanje nadzornike Zorana Boškovića, Metko Kandrič, Aljošo Tomaža in Draga Naberšnika naj bi na tem mestu zamenjali Oleg Derkach, direktor podjetja Platanus, ki naj bi bil celo skrivnostni kupec, Matjaž Kirbiš, Drago Podobnik (sedanji predsednik uprave Hit) in Desa Katić. Valant, ki nujno potrebuje ruske milijone – kupnina naj bi znašala okoli 25 milijonov evrov – za rešitev NFD Holdinga (še vedno imajo blokirana dva transakcijska računa), pa se nam včeraj ni oglasil
na telefon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.