V PS in SD ne bi razkrili vsega

Foto: Saša Despot Slovenija 04.11.2013 Gregor Virant, sestanek ministra za notranje zadeve Viranta
Dostop do informacij. DL hoče razkriti tudi slabe kredite, ki niso pristali na slabi banki. V PS in SD proti.
Oglej si celoten članek

Med vladnimi strankami se je tokrat zapletlo zaradi novele zakona o dostopu do informacij javnega značaja.

DL je namreč podobno kot opozicija z dopolnilom predlagala, naj se razkrijejo tudi slabi krediti, ki jih niso prenesli na slabo banko. V PS in SD temu nasprotujejo. Za zdaj o tem ni koalicijskega soglasja. Poslanci se bodo po mnenju Gregorja Viranta na četrtkovem glasovanju verjetno odločali po svoje. Virant računa na to, da bodo dopolnilo in zakon v celoti podprli. Ob tem je dejal, da zaradi neusklajenega dopolnila ne more govoriti o koalicijski krizi. "So pač mnenja malo različna," je dodal.

Poudaril je, da gre za slabe kredite, ki so zvrtali luknjo v naš bančni sistem, zato je izpostavil transparentnost ne glede na to, ali so slabi krediti na slabi banki ali ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:14 5. Marec 2014.

    G. Virant nikakor ti ne bo uspelo ta zakon spraviti skozi, ker imajo ljudje v PS in SD-ju in z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.