V Radencih zagorel Prekmurski dom

Foto: sobotainfo.com
Foto: sobotainfo.com
Zagorelo je nekaj po 15. uri.
Oglej si celoten članek

V Radencih je danes po 15. uri zagorelo ostrešje Prekmurskega doma, starejše zapuščene zgradbe, ki še vedno gori in ga gasi več deset gasilcev. V pretežno leseni zgradbi so že zgoreli ostrešje in leseni stropi.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so bili policisti obveščeni o požaru ob 15.20, poškodovanih v požaru pa doslej ni bilo. Ogled požara bodo opravili v torek, ko bodo ugotavljali tudi materialno škodo.

Portal Sobotainfo.com poroča, da je na kraju 54 gasilcev in 14 gasilskih vozil. Vodja intervencije Boris Ivanič je za omenjeni portal povedal, da v sam objekt ni možno priti. Bojijo se, da znotraj objekta ne bo ostalo veliko. 

xxx

Gre za nekoč znameniti Prekmurski dom v radenskem parku, v katerem so se zadnji čas zbirali brezdomci in mladi, nekoč pa so bila v njem društva in organizacije. Še prej so bili v njem Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, internat za učence te šole, upravni prostori Radenske in lekarna.

Pred leti je nedaleč stran pogorela tudi prav tako zapuščena nekdanja diskoteka.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.